Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ротарійці» Польщі та США передали дитбудинкам Львівщини «Миколайчики»

Серед гуманітарного вантажу — 18 тонн продуктів та солодощів

Фото Олени Ніколаєвич
Фото Олени Ніколаєвич

Волонтери та представники «Ротарі клубів» Польщі та США привезли у двадцять дитячих будинків у Львівській області гуманітарну допомогу. Серед допомоги, якої вкрай потребують дитбудинки, 18 тонн продуктів (сухі сніданки, каші, консерви, консервовані овочі), понад тисячу солодких пакунків до Святого Миколая, 22 електрогенератори, тисячу спальних мішків, теплий одяг…

З 24 лютого, коли почалася широкомасштабна війна, «ротарійці» з усього світу возять в Україну гуманітарну допомогу. У Львівській області допомогу від них отримують заклади, де зокрема прихистили дітей, які є вимушеними переселенцями. Серед активних благодійників є «ротарійці» з сусідньої Польщі, а також зі США.

Як розповів «ротарієць», координатор гуманітарної допомоги для України Ришард Лучин, найбільше дитячі будинки потребують продуктів харчування та теплих речей.

«Допомогу напередодні свята Миколая ми привезли тридцятьма транспортними засобами, — каже він. — Допомогли 800 дітям, потішили їх пакунками. Є також потреба в генераторах. Передали допомогу у двадцять дитячих закладів у Львівській області».

Схожі новини