Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В онкоцентрі новий апарат: його вартість 2,9 млн грн

  • 15.12.2022, 11:35
  • 1 241

Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр закупив новий апарат. Завдяки медтехніці лікарі зможуть рятувати життя онкохворих пацієнтів навіть на пізніх стадіях захворювання

Фото Олега Дуди
Фото Олега Дуди

Як пише заступник генерального директора онкоцентру Олег Дуда, йдеться про пацієнтів з раком яєчників, шлунка, кишківника, псевдоміксомою очеревини тощо.

«Метод хемоперфузії онкоцентр спільно з кафедрою онкології Львівського медуніверситету запровадив ще 15 років тому. Львів є лідером в Україні за кількістю таких операцій. Але апарат, який був досі, дещо застарів. Новий апарат — ультрасучасний, він значно полегшує роботу хірургів, має багато ступенів контролю і процедура стає значно безпечнішою», — повідомив лікар.

«Якщо раніше, скажімо, хворі з III b стадією раку яєчника вважалися невиліковними, то нині п’ятирічна виживаність таких пацієнтів при застосуванні цього методу становить 50%», — наголошує Олег Дуда.

Як працює апарат?

Після оперативного втручання, за допомогою цього апарата на 1−1,5 години у черевну порожнину вводять хіміопрепарат, який вбиває дрібні метастази і запобігає поширенню захворювання. Апарат сам підігріває хіміопрепарат до 41−43 градусів, а потім забирає його з черевної порожнини.

«У нашій лікарні проліковано у такий спосіб вже понад 300 пацієнтів з різних областей України», — повідомляє онколог.

Схожі новини