Передплата 2024 «Добра кухня»

Президент США підписав закон про захист одностатевих і міжрасових шлюбів

  • 14.12.2022, 10:45
  • 624

Джо Байден підписав «Акт про повагу шлюбу», відповідно до якого у США узаконюються одностатеві шлюби

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав "Акт про повагу шлюбу". Фото із соцмереж
Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав "Акт про повагу шлюбу". Фото із соцмереж

«Як сказала Мілдред Лавінг: попередні покоління „гостро розділилися з приводу того, що мало бути таким ясним і правильним“. Сьогодні, підписавши Закон про повагу до шлюбу, ми відзначаємо наш прогрес. Є небагато таких зрозумілих і правильних речей, як шлюбна рівність», — написав президент США у мережі.

Він назвав цей день «чудовим», додавши, що саме цього дня Америка здійснює «найважливіший крок у напрямку рівності, свободи та справедливості не лише для декого, але для всіх».

Новий закон зобов’язує будь-який американський штат визнавати одностатеві шлюби, укладені в інших штатах, навіть якщо сам штат таких союзів не визнає. Також заборонено не визнавати шлюби з інших штатів з расових чи етнічних причин.

Сенат США ухвалив законопроєкт про захист одностатевих і міжрасових шлюбів. Остаточне голосування завершилося результатом 61−36. Законопроєкт підтримали всі демократи та 12 республіканців.

«Для мільйонів американців це законодавство забезпечить права та захист, на які мають право ЛГБТКІ+ та міжрасові пари та їхні діти», — наголосив Байден увечері після ухвалення законопроєкту Сенатом, назвавши його «досягненням обох партій».

Схожі новини