Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівські школярі зібрали понад 140 тисяч гривень для ЗСУ

  • 13.12.2022, 18:31
  • 836

У Львові учні організували ярмарок, де продавали домашні солодощі. Вони зібрали понад 140 тисяч гривень на потреби військових

Фото: ZAXID.NET
Фото: ZAXID.NET

Про ініціативу львівської 36-ї школи розповіла волонтерка і директорка аудіокнигарні Abuk Катерина Аврамчук.

Ярмарок проходив ще минулої п’ятниці на вулиці Володимира Великого. Діти разом з батьками приготували домашню випічку, солодощі та напої. За той день і вихідні дітям вдалося зібрати 80 тисяч гривень, утім після того, як Катерина розповіла про них у соцмережах, то за кілька годин українці надонатили ще близько 60 тисяч.

Усі зібрані кошти діти передали волонтерам. Останні спрямують гроші на закупівлю генератора для львівської 24 бригади.

Директорка 36 школи Віта Гірчак розповіла ZAXID.NET, що школа давно співпрацює з Катериною Аврамчук, ще з 2014 року, так само допомагає 24 бригаді. Тому з самого початку вирішили про збір саме для львівської бригади.

«Хтось пік випічку, хтось робив свічки з воску, магнітики, домашній сік. Це все батьки, діти і вчителі організували. Ярмарок тривав з 10 ранку до 12:30, за цей час ми назбирали ці кошти», — повідомила Віта Гірчак.

Як розповідає волонтерка Катерина Аврамчук, 24 ОМБР ім. Короля Данила нині воює на бахмутському напрямку. Українські захисники потребують щонайменше генератор. До цього вона уже назбирала на Starlink та дизельний генератор, а також зарядний пристрій та стабілізатор напруги. Додає, що захисникам також потрібні рації Motorola.

Схожі новини