Передплата 2024 «Добрий господар»

«росія обстрілює нас ракетами X-55, які Україна віддала за умовами Будапештського меморандуму»

  • 13.12.2022, 09:00
  • 746

Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу GB News повідомив, що країна-агресор використовує для бомбардувань української території крилаті ракети Х-55

Самі ці ракети Україна свого часу передала росії за умовами Будапештського меморандуму — угоди про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Будапештський меморандум у 1994 році підписали Україна, росія, Велика Британія і США.

«Ми є свідками того, що масовані удари з використанням крилатих ракет та іранських безпілотників є щоденною проблемою України. І це однозначно дуже небезпечний союз росії та Ірану для нападу на Україну», — сказав Порошенко.

«Це — небезпека для всього світу. Разом з іранськими безпілотниками вони використовують крилаті ракети. Я хочу нагадати вам, що це ракети X-55. Я сумніваюся, що всі це розуміють, але ми передали їх росії за умовами Будапештського меморандуму. Українські ракети були передані, коли Україна отримала гарантії безпеки від усього світу, і тепер ці ракети повертаються до нас», — зауважує п’ятий президент.

«Це пряма відповідальність путіна. І Пригожина, який є командиром ПВК „Вагнер“, правої руки путіна. Це відповідальність кремлівської верхівки. Тож нам потрібно багато працювати над створенням трибуналу для путіна, щоб посадити його за грати в Гаазі», — наголосив Порошенко.

Схожі новини