Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Львова привезли Вифлеємський вогонь миру (ФОТО)

  • 12.12.2022, 11:30
  • 1 349

Це щорічна скаутська акція напередодні Різдва

Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук

Сьогодні представники осередку Пласту у Львові передали Вифлеємський вогонь миру міському голові Львова Андрію Садовому, його заступникам, депутатам та військовослужбовцям.

«Зазвичай ми приходимо сюди з хорошими, гарними новинами про те, що найвеличніше християнське свято Різдво скоро прийде до наших домівок. Але сьогодні мусимо починати із сумного — зараз в Івано-Франківську прощаються з голови місцевого осередку Пласту, який загинув на війні. Він став 20 пластуном, який віддав життя, захищаючи Україну. Наші захисники гинуть за цінності цього Вифлеємського вогню. Цей вогонь символізує мир, любов та добро, і ці люди борються, щоб повернути мир, любов та добро в усі українські домівки», — зазначив Ярослав Булишин, голова осередку Пласту у Львові.

Пластуни отримали вогонь вчора одночасно від польських та словацьких скаутів і сьогодні через мера Львова передали його громаді міста.

«Я маю честь кожного року приймати Вифлеємський вогонь миру для громади Львова. Цьогорічний вогонь особливий, бо ми його приймаємо з нашими військовими зі 80 та 125 бригад. Сьогодні ми тут всі як одна велика родина.

Цей вогонь завжди ніс і несе надію, віру в нашу перемогу, яку ми всі так очікуємо, до якої так сильно прагнемо. Дуже дякую пластунам за те, що ви, не зважаючи ні на що, зберігаєте традицію та несе вогонь миру для всіх українців. Так, зараз складно, гинуть наші воїни, але Україна була, є і завжди буде. Ми — вільний народ, який живе у вільній країні і нікому не віддасть своєї землі", — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Схожі новини