Передплата 2024 «Добра кухня»

Українські проєкти здобули американську премію Best of Year Awards

  • 10.12.2022, 20:15
  • 814

«Best of Year Awards» — це міжнародна премія з дизайну, яку присуджують вже 17 років

Українські проєкти здобули американську премію Best of Year Awards. Фото із сайту премії
Українські проєкти здобули американську премію Best of Year Awards. Фото із сайту премії

У номінації «Hotel Dining» найкращими стали ресторан «Terra» від українського підприємства «YOD Group». Заклад розташований у місті Винники, що на Львівщині. Його відкрили влітку 2022 року, під час війни. Концепція закладу спрямована на висвітлення сучасної України, що постійно розвивається і стає все кращою.

«Цінно, що переміг саме цей проєкт — заклад, чия концепція проявляє Україну та український дизайн. Ми назвали цей підхід „теруарним дизайном“. Коли проект виростає з місцевості, де він виник, віддзеркалює її настрій, колорит, природний та культурний ландшафт», — наголосили у YODGroup.

На премію номінували ще один проєкт компанії YOD Group — лобі готелю GrandEmily Resort. Його представили у категорії «Small Commercial Lobby + Amenity Space».

У категорії «Residential Seating» перемогу здобуло креативне крісло «Play» українського бренду «Woo». Меблі також створили під час війни в Україні і вперше продемонстрували у вересні 2022 року в Парижі.

Крісло має цікаву форму, ніби його склали з кількох геометричних фігур. Дизайнер — Дмитро Козиненко, який розповів, що крісло є своєрідною головоломкою, де серед кількох кілець потрібно знайти правильний кут для роз'єднання.

Схожі новини