Передплата 2024 ВЗ

Американські війська відтепер перебуватимуть у Латвії постійно: заява

  • 10.12.2022, 12:45
  • 609

У міністерстві оборони Латвійської Республіки заявили, що США затвердили плани щодо посилення своєї військової присутності у країнах Балтії

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відтак, американські солдати та військова техніка будуть у Латвії на ротаційній основі.

За кілька років Штати забезпечать наявність ротаційних частин як на військових базах в Адажі, так і на Лієлварді, що зробить значний внесок у стримування та оборону, а також покращить оперативну сумісність між латвійськими та американськими Збройними силами, зазначили в оборонному відомстві.

Спочатку ЗС США планують розмістити у Латвії артилерійські та авіаційні підрозділи, що відповідає потребам обороноздатності армії цієї балтійської країни.

«Коли наші заокеанські партнери говорять про оборону країн Балтії, вони не жартують. Уряд США розуміє, що стримування ґрунтується на сильній присутності та співпраці», — наголосив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Він додав, що союзники завжди підтримували незалежність країн Балтії, і «сьогодні, оцінюючи геополітичні ризики, переконливо демонструють, що вони продовжуватимуть це робити».

Міністр наголосив, що переговори на саміті НАТО в Мадриді, а також індивідуальні зустрічі з главою Пентагону США Ллойдом Остіном були плідними.

Схожі новини