Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дві причини російських поразок

  • 09.12.2022, 14:21
  • 753

Українське лідерство та мужність, а також Збройні сили, які були реформовані за каденції Петра Порошенка — такими є причини російської поразки в Україні

Так вважає експрем'єр-міністр Словенії Янеш Янза. Про це він сказав під час виступу на Форумі Міжнародного демократичного союзу у Вашингтоні.

«Є дві основні причини, чому росія фактично програє війну в Україні. Перша причина полягає в українському лідерстві. Український народ вирішив боротися за захист України, щоб захистити себе. Уряд, президент і голови опозиційних партій були єдині, вони не втекли з Києва, як їм радили, і нація слідувала за ними», — вважає словенський політик.

«Друга причина полягає в тому, що українська армія, яка захищає країну, була реформована після окупації Криму, під час президентства Порошенка. Військові реформи регулювали українську оборону. І росіяни на це не розраховували, вони думали, що українська армія — це те, з чим вони зіткнулися під час вторгнення на Донбас і захоплення Криму», — наголосив Янеш Янза.

«Тож це, на мій погляд, дві найбільш стратегічні причини краху російської агресії в Україні. Україна не була взята протягом десяти днів, як планували російські війська, і українська армія та сили оборони України змогли протягом останнього місяця перейти у відкритий наступ. Отже, це причини українського успіху», — зазначає Янза.


Джерело: Прямий

Схожі новини