Передплата 2024 «Добрий господар»

«Через війну 2,5 мільйонів українців втратили роботу. Щоб Україна відновилася, треба відроджувати бізнес і робочі місця»

Посол США в Україні Бріджіт Брінк назвала Львів розкішним містом і пообіцяла підтримку релокованого бізнесу, що запрацював у Західній Україні

Фото організаторів робочого візиту посла США
Фото організаторів робочого візиту посла США

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджіт Брінк особисто гарантувала українському бізнесу підтримку, який постраждав від повномасштабної війни, яку з 24 лютого розв’язала рф. Йдеться про кредитні гарантії і навіть забезпечення генераторами, які так вкрай потрібні бізнесу, оскільки ворог продовжує знеструмлювати українські міста. Під час своєї дипломатичної місії до Львова Бріджіт Брінк підписала партнерську кредитну угоду із львівським банком та фінансовою корпорацією розвитку США (за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Угода розрахована на десять років і передбачає надання гарантій кредитування для малого та середнього бізнесу із Західних областей України. На кредити для запуску бізнесу можуть розраховувати насамперед релоковані підприємства, які через війну переїхали працювати на терени західного регіону України. Одне підприємство може розраховувати від банку на кредит у сумі до 450 тисяч євро. І все це на вигідних відсотках і без застави майна. Ставка — до 2,49% в місяць, разова комісія — до 3,9%, термін кредиту — до 36 місяців.

Гарантія американських друзів забезпечить надання нових кредитів для малого та середнього бізнесу на суму майже 19 мільйонів доларів. Також така гарантія покриває 80% кредитних ризиків. Завдяки цьому кредитування українського бізнесу буде на умовах без застави та зайвих бюрократичних процедур.

Як сказав під підписання угоди голова Львівської ОВА Максим Козицький, такі кредити на часі, бо з 24 лютого Львівщина прихистила понад дві сотні підприємств зі сходу, півдня та північних регіонів, де тривають чи тривали бойові дії рашистів.

«Львівщина релокувала понад 200 підприємств. Вони тут знайшли можливість працювати і створювати робочі місця, — наголосив Максим Козицький. — Кошти, які залучать для кредитів, працюватимуть на економіку та на наближення перемоги. Завдяки вашій країні (підтримці США. — Авт.) ми точно знаємо, що перемога буде за нами. Бо ми на боці світла! Кредитні кошти для бізнесу будуть надані для того, щоб економіка рухалася, люди тут жили».

Дипломатка Бріджит Брінк, яка вперше у Львові у статусі посла США в Україні, висловила на брифінгу своє захоплення столицею Західної України. Назвала Львів розкішним містом.

«Економічний фронт — важливий для розвитку України, — відзначила Бріджіт Брінк на брифінгу. — Ще з 24 лютого США підтримує Україну. Будемо подовжувати надавати підтримку. Ця війна неабияк позначилася на кожному громадянину України. Через війну 2,5 мільйонів українців втратили робочі місця. Щоб Україна відновилася, треба відроджувати бізнес і робочі місця. Завдяки підписаній угоді даємо кредити для малого і середнього бізнесу, який складає кістяк економіки України. Будемо забезпечувати капіталом бізнеси в різних регіонах України, бізнес, що постраждав від війни і який вимушено перемістив члени своїх сімей в інші регіони України чи за кордон. Дві ключові агенції США, які займаються допомогою зараз підтримують українські банки та економіку України, народ України…».

Схожі новини