Передплата 2024 ВЗ

З нагоди Дня ЗС України Президент України відзначив нагородами військових розвідників

  • 07.12.2022, 12:30
  • 585

Урочиста церемонія відбулася в Маріїнському палаці в столиці

Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» Герою України майору Євгену Соловйову, командиру екіпажу гвинтокрила Мі-8, який з 24 лютого бере безпосередню участь у захисті України від вторгнення Російської Федерації. Наприкінці березня здійснював бойовий політ і десантування військ і вантажу в заблоковане місто Маріуполь та евакуацію поранених захисників. На зворотному шляху гелікоптер Євгена Соловйова потрапив під ворожий обстріл, був уражений з ПЗРК та втратив один двигун. Маневруючи на гранично малій висоті та огинаючи рельєф місцевості, екіпаж Мі-8 виконав небезпечний політ над територією противника до аеродрому посадки на одному робочому двигуні. Євген Соловйов також брав участь у спеціальній операції під керівництвом ГУР Міноборони України з повернення під контроль України о. Зміїний.

З метою відзначення високого професіоналізму, бойових заслуг, мужності та відваги особового складу військових частин Глава держави вручив бойові прапори 15-й окремій бригаді артилерійської розвідки Сухопутних військ ЗСУ та 140-му окремому розвідувальному батальйону командування морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

Також Володимир Зеленський вручив відзнаку Президента України «За мужність та відвагу» 132-му окремому розвідувальному батальйону.

ГУР МО України вітає бойових побратимів з нагородами.

Бажаємо нових успіхів в ім'я України.

Разом до перемоги.

Слава Україні!

Схожі новини