Передплата 2024 «Добрий господар»

Ціни на нафту різко впали, але стабілізувалися

  • 07.12.2022, 19:30
  • 790

Після різкого падіння ціни на нафту стабільні, оскільки сподівання на поліпшення попиту в Китаї компенсували невизначеність щодо того, як західне обмеження цін на російську нафту буде розвиватися

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відтак, ф’ючерси на нафту марки Brent виросли на 3 центи, або на 0,04% — до 79.38 долара за барель після того, як під час попередньої торгової сесії вони вдруге впали нижче 80 доларів у 2022 році.

Ф’ючерси на нафту в США зменшилися на 9 центів, або 0,12% — до 74,16 долара за барель.

Падіння Brent 6 грудня стало найбільшим денним падінням з кінця вересня, коли котирування торгувалися в діапазоні 62 доларів цього року.

Очікування зростання попиту в Китаї й надалі були позитивним драйвером, оскільки країна другий день поспіль реєструє менше нових випадків зараження COVID-19 і оголосила про радикальні зміни в своїй жорсткій антивірусній політиці.

«Китай швидко послабив обмеження в зв’язку з COVID-19, що може стимулювати попит», — наголосив аналітик ринків Леон Лі з CMC Markets.

Дані свідчать, що імпорт сирої нафти у Китай у листопаді зріс на 12% порівняно з попереднім роком, до найвищого рівня за 10 місяців, оскільки компанії поповнили запаси дешевшою нафтою і запустили нові заводи.

Потенційне зменшення запасів нафти в США на 6,4 млн барелів, згідно з даними Американського інституту нафти (API), також надало деяку підтримку настроям інвесторів.

рф розглядає три варіанти, зокрема — заборону на продаж нафти в деякі країни і встановлення максимальних знижок, за якими вона буде продавати свою нафту, щоб протистояти ціновому обмеженню, введеному західними державами.

«Сьогодні на ринках все ще багато невизначеності», — визнав старший віце-президент Rystad Energy Клаудіо Галімберті.

6 грудня індекси Уолл-стріт також впали на тлі невизначеності щодо напрямку підвищення ставок ФРС і подальших розмов про рецесію, що насувається.

Схожі новини