Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не лише Кауфмана: в Одесі затримали екснардепа Грановського

  • 05.12.2022, 20:15
  • 1 072

В Одесі затримали бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Грановського (Боруховича) за підозрою у створенні злочинної організації та підкуп чиновників

Фото: Пресслужба НАБУ
Фото: Пресслужба НАБУ

Про це інформує пресслужба НАБУ.

«5 грудня 2022 року НАБУ та САП затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі. Попередня правова кваліфікація — ч.1 ст.255, ч.3 ст.369 КК України. Наразі йдеться про двох організаторів та їхню довірену особу. Однак слідство встановлює й інших учасників ЗО», — йдеться в повідомленні.

У відомствах не зазначають даних про затриманих, але за словами джерела Української правди, йдеться про бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа 4 скликання Олександра Грановського (Боруховича).

Слідство встановило, що восени 2021 року, після викриття злочинної організації (ЗО), яка незаконно відчужувала комунальне майно Одеси, на її місті з’явилася нова.

Повідомляється, що організатори цієї злочинної організації (Грановський і Кауфман — ред.) налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради.

Відповідні докази здобули у НАБУ і САП під час розслідування.

Довідка

Кауфман і Грановський давні бізнес-партнери. Зокрема, вони керують кількома готелями через компанію Vertex Hotel Group.

Схожі новини