Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У росії є дефіцит БПЛА «Орлан-10», — The New York Times

  • 03.12.2022, 17:30
  • 760

росія має дефіцит розвідувальних БПЛА «Орлан-10»

росія має дефіцит розвідувальних БПЛА "Орлан-10". Фото із мережі
росія має дефіцит розвідувальних БПЛА "Орлан-10". Фото із мережі

ВВідтак, рф планує закупити більше іранських дронів.

Українські військові розповіли, що росіяни розпочали використовувати замість «Орланів» інші дрони, що може побічно вказувати на дефіцит цього типу БПЛА.

Як стверджують фахівці, альтернативу «Орланам» росії знайти буде важко: «російські військові системи, особливо безпілотники, залежать від мікроелектронних компонентів, вироблених в США, Європі та Азії. рф зараз має труднощі з їхньою закупівлею через санкції».

У вересні у міноборони росії підтверджували, що вітчизняні зброярі «не в змозі виконати «розроблені «відповідні тактико-технічні вимоги до безпілотних літальних апаратів».

Однак невдачі рф пов’язані не тільки з нестачею обладнання. Її досвід свідчить, що бойові дії з використанням безпілотників вимагають не тільки передового обладнання, а й сучасного мислення для ухвалення рішень, зазначає видання.

«Жорсткий ланцюжок командування у росії вимагає, щоб солдати на місцях отримували схвалення вищого керівництва для завдання ударів. Так, навіть коли російський розвідувальний безпілотник помічає ціль, до того моменту, коли надходить погодження, ціль часто вже зникає», — йдеться у статті.

Через дефіцит «Орланів» рф розпочала переговори про закупівлю більшої кількості іранських дронів.

Характеристики Орлан-10:

  • Вага: 14/18 кг
  • Маса корисного навантаження: до 5/3 кг.
  • Макс. тривалість польоту: 16/10 год
  • Діапазон швидкостей: 70−150 км / год
  • Макс. дальність застосування: до 120/100 км від наземної станції управління (до 600 км в автономному режимі)
  • Макс. висота польоту: 5 км

рф активно використовує БПЛА «Орлан-10» у війні проти України — переважно на фронті для коригування вогню. Згідно з експертизами, російських технологій у цього безпілотника майже немає: у складі - китайські та європейські запчастини.

Схожі новини