Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дефіцит в енергосистемі становить 27%, — Укренерго

  • 30.11.2022, 14:30
  • 630

Станом на 11:00 30 листопада виробники електроенергії забезпечують 73% споживання електроенергії в Україні, дефіцит потужностей становить 27%

Про це заявили в «Укренерго».

"Поступово зростає потужність генерації, що дозволить дещо зменшити дефіцит в енергосистемі. До всіх операторів системи розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання по кожній області. Перевищення лімітів споживання призводить до необхідності застосування аварійних відключень для уникнення перевантаження мереж та забезпечення балансу в енергосистемі", — йдеться у повідомленні.

В «Укренерго» нагадали, що графіки відключень складають та безпосередньо застосовують обленерго.

«При цьому обмеження мають застосовуватися рівномірно між споживачами. Перелік обленерго можна знайти за посиланням», — додали в компанії.

«Укренерго» наголосило, що загальний дефіцит в енергосистемі - це наслідок семи хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни.

«Ощадливе використання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об'єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою», — резюмували в компанії.

Схожі новини