Передплата 2024 «Добрий господар»

Фон дер Ляєн заявила про 100 тисяч загиблих українських військових у війні. Згодом це прибрали

  • 30.11.2022, 13:33
  • 697

Внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україні могли загинути 20 000 цивільних. А втрати серед українських військових можуть оцінюватися в 100 тисяч військових. Згодом цю згадку вилучили

Про це повідомляє «Європейська правда».

У середу Фон дер Ляєн присвятила звернення плану конфіскації заморожених російських активів та створенню спецтрибуналу для покарання росії за злочин агресії проти України. Текст та відео звернення було оприлюднене на сайті Єврокомісії та у соцмережах фон дер Ляєн.

На початку своєї заяви фон дер Ляєн сказала, що вторгнення росії в Україну принесло смерть, спустошення та невимовні страждання, і що, за оцінками, на сьогодні в Україні «загинули понад 20 тисяч мирних жителів і 100 тисяч українських військових».

Однак згодом текст заяви фон дер Ляєн на сайті Єврокомісії відредагували і опублікували вже без даних про втрати — ні серед цивільних, ні серед військових.

З офіційного Twitter-акаунту Урсули фон дер Ляєн видалили попередню відеоверсію звернення та опублікували відредаговану, теж без згадки про втрати. Пояснень такого кроку у Єврокомісії не надали.

Схожі новини