Передплата 2024 ВЗ

В «Укренерго» хочуть у понеділок увійти до планового режиму відключень

  • 26.11.2022, 08:46
  • 609

Дефіцит в енергосистемі, який на вечір п’ятниці становив близько 30%, у вихідні планується скоротити приблизно до 25%

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Протягом завтрашнього дня ми чекаємо на збільшення потужності атомних станцій, зокрема, Рівненської… Плануємо, що вихідні ми пройдемо з дефіцитом приблизно в 25%. Цей показник вже близький до того, який був до останнього обстрілу, але все ще буде дещо більшим», — сказав він.

Кудрицький нагадав, що до спричиненого російськими обстрілами 23 листопада блекауту або, як його називають в «Укренерго», системної аварії, дефіцит електроенергії в енергосистемі складав 15−20%.

«Реально увійти до планового режиму до понеділка, можливо, вдасться досягти планового режиму ще раніше, наприклад, з неділі», — додав він, зазначивши, що це буде ясно за підсумками суботи.

Глава «Укренерго» також повідомив, що компанія трохи змінила тактику і доводить до обленерго не те, на скільки мегават потрібно обмежити споживання в кожній області, а, навпаки, який ліміт споживання в області.

«І за тими лімітами, які ми довели на завтра, я бачу, що 75% - це той рівень, який уже дозволяє зробити відключення менш тривалими та спробувати увійти до планового режиму», — зазначив Кудрицький.

Схожі новини