Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну

  • 25.11.2022, 20:15
  • 858

Google разом з Міністерством культури та інформаційної політики України за підтримки першої леді Олени Зеленської презентували онлайн-простір української культури на платформі Google Arts & Culture — «Україна поруч»

Фото mkip.gov.ua
Фото mkip.gov.ua

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

На цій сторінці українська культура репрезентована чотирма розділами: культура, архітектура, мистецтво та природа.

Отож, люди з різних країн зможуть дослідити автентичні й інтерактивні історії про українську культуру, відвідати віртуальні екскурсії та ознайомитися із найзнаковішими роботами українських художників у 6 віртуальних виставкових просторах.

За допомогою технології доповненої реальності в додатку Google Arts & Culture можна побачити понад 40 неймовірних 3D моделей, зокрема — Софійський собор, замок Паланок і Національна опера України. На платформі також доступні деякі об'єкти, фізичні аналоги яких було пошкоджено чи знищено внаслідок російських обстрілів, як-от дзвіниця Успенського собору в Харкові.

«Українські сезонні народні обряди та святкові традиції, українська традиційна кухня, створення писанок, народні пісні, ремесла, захопливі краєвиди, біосферні заповідники та багато іншого — „Україна поруч“ у будь-якій точці світу», — зауважили у відомстві.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко наголосив, що завдяки культурі створюються сильні наративи, які є ефективним інструментом комунікації на культурному та інформаційному фронтах.

«Тепер в Google можна гуглити культуру України. Презентуємо проєкт у буремні часи. Коли до нашої сміливої, потужної, модерної держави прикута особлива увага. Нові можливості розповісти про українську культуру — масштабно, цікаво й сучасною цифровою мовою, як це зроблено на платформі Google Arts & Culture — це ще одна наша спільна перемога», — заначив Олександр Ткаченко.

Схожі новини