Передплата 2024 «Добре здоров’я»

путін не наважиться на застосування ядерної зброї, — сенатор США

  • 21.11.2022, 19:15
  • 691

Ядерна війна росії проти України малоймовірна, і кремль не наважиться застосувати ядерну зброю

росія не наважиться застосувати ядерну зброю проти України. Фото із мережі
росія не наважиться застосувати ядерну зброю проти України. Фото із мережі

Так вважає сенатор США, республіканець Джим Ріш.

Він погодився, що сам факт наявності ядерної зброї вже створює імовірність її застосування, але наразі це малоймовірно.

«Я вважаю, що є дві речі, які путін не робитиме під час цієї війни. По-перше, він не зважиться на використання ядерної зброї. По-друге, він не зважиться напасти на держави-члени НАТО. Він вірить у те, що у випадку, коли він нападе на будь-кого з держав-союзників, то зіткнеться з відповіддю 30 (скоро із 32) держав-членів. Ми справді вважаємо, що напад на одного з нас буде нападом на всіх. Щодо ядерної зброї, то запобіжником є те, що це відверне від нього світ. Бо розпочати ядерний голокост — це щось поза межами розуміння», — наголосив Джим Ріш.

він переконаний, що одним із запобіжників від цього в умовах, коли рф змушена буде обирати між остаточним відступом або використанням усіх наявних у неї можливостей, має бути створення для путіна «точки виходу» з війни.

«Ми зараз бачимо за новинами, що авторитет путіна в рф щодня знижується. Тому йому самому потрібен такий вихід, який дозволить завершити війну, водночас віддавши під контроль українців усю територію України», — зазначив сенатор.

Він прояснив, що не має на увазі якісь територіальні поступки агресору з боку України, наприклад, Кримом, хоча відступ росії з окупованого півострова явно був би сигналом для російського суспільства, що путін програв війну.

«Це, звісно, питання до України — на що їй погоджуватися і на що ні. Але є також міжнародне право, за нормами якого одна держава не може починати війну проти іншої, щоб забрати її територію. Дозволити це було би порушенням Статуту ООН та засад міжнародного права… Я не знаю, як путін планує вирішувати цю проблему. Це запитання до нього. Я лише знаю, що Крим — це Україна», — зауважив Джим Ріш.

Схожі новини