Передплата 2024 «Добра кухня»

Обстріл Запорізької АЕС: росіяни 12 разів влучили по обладнанню станції

  • 20.11.2022, 15:45
  • 693

20 листопада російські військові знову обстріляли Запорізьку атомну електростанцію

Запорізька АЕС. Фото із мережі
Запорізька АЕС. Фото із мережі

Унаслідок російського обстрілу пошкоджені естакада звʼязку зі спецкорпусами, баки запасу хімобессоленої води, система продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання станції.

Три рази окупанти влучили в районі підстанції «Райдуга». Інформацію про руйнування там наразі з’ясовують.

«Характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчить про те, що росіяни цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 і відновлення виробництва електроенергії Запорізькою АЕС для потреб України», — заявили в «Енергоатомі».

Раніще компанія ухвалила рішення, а «Держатомрегулювання» надало дозвіл щодо виведення пʼятого та шостого енергоблоків на мінімально контрольований рівень потужності. Це необхідно для отримання пари, яка критично потрібна взимку для убезпечення станції.

Однак росіяни перешкоджають запуску енергоблоків. Окупаційний «директор станції» від росатому романенко разом із військовими рф заблокував підготовку енергоблоків до виведення на мінімальний рівень потужності. Сьогоднішній обстріл пошкодив обладнання, яке необхідне для цього.

Схожі новини