Передплата 2024 «Добра кухня»

Блекаут в Україні малоймовірний, — ДТЕК

  • 19.11.2022, 08:30
  • 1 283

Однак ситуація складна

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі інформаційного телемарафону.

«Блекаут — це мрія окупантів, яку вони намагаються реалізуватися протягом більше як місяця, але ця мрія ніколи не здійсниться», — наголосив він.

Сахарук зазначив, що кожен день і ППО наше стає міцнішим, і енергетики безперервно відновлюють мережі, щоб цього не сталося.
Він також додав, що ситуація непроста, «надто складна».

Сахарук зауважив, що теоретично блекаут можливий, але «якщо система розвернеться, тобто — увімкнеться протягом наступних трьох- чотирьох годин і навіть 6 годин, коли холодно, то це нормально».

Він наголосив, що гірше буде, коли не можна буде «систему увімкнути».

Сахарук також повідомив, що таке теоретично може бути внаслідок значної руйнації як генерації, так і підстанцій, але якщо вчасно відбуватиметься ремонт мереж після обстрілу, то «вірогідність такого сценарію буде низькою».

Він розповів, що Україні для того, щоб відновити пошкоджені електростанції - їх шість, необхідно 900 елементів обладнання, а для того, щоб відновити мережі - 9 тисяч елементів обладнання.

Також Сахарук зазначив, що кошти, необхідні на відновлення 900 елементів, «вони у сотні раз більші, ніж для 9 тис.», і купити їх складніше.

Виконавчий директор ДТЕК додав, що зараз найскладніша ситуація в Херсоні, де світла взагалі немає.

«Зараз там всім світом працюємо, допомагаємо місцевій громаді відновити світло», — сказав він.

Сахарук додав, що там також складна ситуація з мінуванням території. Також він повідомив, що також непроста ситуація в прифронтових територіях. Зокрема, це Запоріжжя, Харків, Чернігів, Суми. Адже там відбуваються постійні обстріли і знеструмлення.

За його словами, якщо говорити про наслідки атаки, яка була у вівторок, 15 листопада, то, на жаль, найбільше вимкнень у Вінницькій та Львівській, а також Тернопільській областях.

«Дуже багато вимкнень в Києві та області, бо тут шалений дефіцит виникає через мережеві обмеження. Особливо Київ сьогодні страждає багато, бо, крім погодинних відключень, ще є аварійні відключення», — наголосив він.

Схожі новини