Передплата 2024 ВЗ

1700 документів з ознаками підробок за 10 місяців роботи пунктів пропуску на Львівщині

  • 18.11.2022, 15:45
  • 745

Про це та інші результати оперативно-службової діяльності розповіли сьогодні представники Львівського прикордонного загону під час брифінгу у Ukraine Media Center

З початку повномасштабного вторгнення навантаження на пункти пропуску у Львівській області значно збільшилось. Впродовж першого місяця у чергах на виїзд до Польщі очікували тисячі людей та сотні машин. У взаємодії з польськими колегами прикордонники забезпечували безперебійний пропуск та евакуацію громадян, знаходили спільне розв’язання усіх нагальних питань, надавали всебічну допомогу.

Разом з тим щодня виявляли правопорушників, які намагались незаконно перетнути держрубіж. Основна категорія — це чоловіки призовного віку, яким під час дії правового режиму воєнного стану обмежено право виїзду з України. Найчастіше у пунктах пропуску інспектори прикордонного контролю виявляли ознаки підробки в таких документах, як: довідка про непридатність до військової служби, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, пенсійне посвідчення, довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією, свідоцтво про народження дитини, документи про навчання тощо.

Проте не завжди відмова в перетині кордону зупиняла наміри ухилянтів. Частина з них пропонували чималі хабарі прикордонним нарядам, інші — намагались перетнути державний кордон поза пунктами пропуску. Суми хабарів сягали від 50 до 5 000 доларів США. Загалом, з початку року зафіксовано 235 спроб підкупу охоронців кордону. Усіх хабародавців прикордонники передали співробітникам Нацполіції. А от шанувальників «зеленого туризму» маршрутами мальовничого прикордоння було менше. Усього поза пунктами пропуску прикордонники затримали 107 порушників. Більшість з них затримувались поблизу державного кордону, інших виявляли на під'їзних шляхах та у прикордонних населених пунктах.

За звітний період у пунктах пропуску не пропущено з різних причин 19 994 військовозобов'язаних та виявлено 1 700 документів з ознаками підробок. За усіма фактами використання фальшивок прикордонники повідомили співробітників Нацполіції.

Також виявлено та передано правоохоронцям 122 одиниці зброї, 1,7 тис. боєприпасів, 7,1 кг наркотичних та 1,7 кг психотропних речовин.

У 328 випадках припинено переміщення контрабандних товарів на суму 85 млн гривень. До адміністративної відповідальності притягнуто понад 4,6 тис. осіб, накладено штрафів на суму 11 млн 556 тис. гривень.

Схожі новини