Передплата 2024 «Добра кухня»

«Промінь надії в пеклі»: жителі Бахмута отримали газету вперше за вісім місяців

  • 17.11.2022, 20:15
  • 994

Головна редакторка газети «Вперед» Світлана Овчаренко отримала десятки відгуків від жителів прифронтового міста після того, як у Бахмуті було поширено перший від початку широкомасштабної війни випуск

Фото з сайту НСЖУ
Фото з сайту НСЖУ

Як зазначається, номер було видрукувано за сприяння НСЖУ на кошти японських благодійників. Доправити газету в Бахмут допомогли волонтери й іноземні журналісти

Як наголосила в листі до НСЖУ редакторка, доправити газету в місто, яке вважається найгарячішою точкою на воєнній карті України й постійно перебуває під обстрілами, було непросто. В цій справі допомогли волонтери та журналісти — італійський Патрік Тамбола і французький Ясір Бенчела. Не легше було й розповсюдити тираж серед містян.

«Але воно того варте, — пише Світлана Овчаренко. — І це було дуже до речі саме зараз. Люди так втомилися та зневірилися, що газета стала для них справжнім дивом, надією, вірою, що раз улюблена (а це реально так) газета до них дійшла, то вони не забуті і не покинуті».

Журналісти та волонтери, які допомогли доставити газету в Бахмут
Журналісти та волонтери, які допомогли доставити газету в Бахмут

Нагадаємо, за інформацією міської влади, в Бахмуті наразі залишається близько 10 тисяч осіб, і ще 5 тисяч — у селах громади. Вони майже постійно ховаються у підвалах та сховищах, рятуючись від обстрілів. Але евакуації багато хто боїться. Тому одним із провідних завдань свіжого випуску газети «Вперед» стало розвіювання чуток і поширення інформації саме про евакуацію. Ще один важливий посил, який редакція намагається донести до містян — що міська влада стабільно працює.

Світлана Овчаренко каже, що «для того пекла, яким зарає є Бахмут» випуск газети справді є великою справою. Тож вона впевнена, що газету прочитають усі жителі, які ще залишаються у місті.

Схожі новини