Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львівобленерго заявили, що графіки відключення не актуальні: причина

  • 17.11.2022, 16:45
  • 1 411

Графіки відключення електроенергії у Львові та на Львівщині, які раніше були складені і опубліковані, зараз є фактично не дійсні - до стабілізації ситуації

Про це пише «Еспресо.Захід».

У Львівобленерго просять мешканців з розумінням поставитись до ситуації, оскільки йдеться про збереження цілої енергосистеми України.

«Зараз критична ситуація, про яку повідомляють в „Укренерго“. Якщо енергосистема розбалансується, буде колапс. Відповідно, ми вживаємо всіх заходів, щоб зменшити споживання електроенергії. Графік відключення електроенергії для мешканців буде актуальний, коли стабілізується ситуація. На сайті, у розділі „Чому немає світла“ розроблений детальний графік по групах, але він зараз не працює, через масштабні обстріли», — зазначили в пресслужбі Львівобленерго.

У відомстві пояснюють, що до планових відключень повернуться, коли вдасться стабілізувати енергетичну систему України.

Зокрема у компанії кажуть, що вимкнення світла може відбуватись хаотично, оскільки на це є ряд об'єктивних причин.

«Є нюанси у тому, чому на одних вулицях можуть вимикати світло кілька разів на добу, а на інших жодного разу. Ключовим є те, що саме в тому чи іншому місці є певні об'єкти критичної інфраструктури. Плюс, коли є аварійні відключення, їх треба виконувати максимально швидко. Тобто, максимально швидко маємо зменшити потужність. Ще може бути ситуація, що відключили певну вулицю, бо саме її можна відключити найшвидше, аніж, скажімо, сусідню. Зовсім інше, коли ми говоримо про плановий графік. Бригади знають чергування по місті, де включити, а де вимкнути. Але зараз кожен мешканець Львівщини має бути готовим до того, що в будь-який час електроенергія зникне», — додали в компанії.

Станом на сьогодні складнощів додали погодні умови, оскільки споживання електроенергії значно зросло.

Схожі новини