Передплата 2024 «Добрий господар»

«Єнот» показав, що привезли «на нуль»

  • 15.11.2022, 12:39
  • 1 006

Порошенко на Донеччині зустрівся з «Єнотом» із розвідбату

"Єнот" та Петро Порошенко
"Єнот" та Петро Порошенко

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав допомогу 12 підрозділам ЗСУ. Зустрічі на фронті - завжди емоційні, кожна з них особлива, розповідає п’ятий президент. Один із пунктів поїздки — розвідбат, який воює на Донеччині. Сюди привезли дві вантажівки DAF та броньований мікроавтобус, а також генератори, буржуйки, спальні мішки, каримати і солодощі.

«Допомога, яку привіз Фонд Порошенка, нам дуже потрібна. Нам привезли два військових DAFa, це якраз для мінометників те, що дуже потрібно. І нам привезли броньованого Мерседеса — це для хлопців, які виїжджають на передову, ведуть активні бойові дії, тобто для наших груп. Це дуже велика для нас допомога», — говорить військовий із позивним «Єнот».

Порошенко показує вантажівки, їх ретельно підготували для роботи на передовій. «Кабіну переобладнали, нові колеса, паливне обладнання, аккумуляторна батарея, — все, щоб не підвела», — пояснює п’ятий президент.

«Будемо возити БК. Йти з нею до перемоги. Робити все можливе і неможливе, щоб у нашій країіні якнайшвидше настав мир», — говорить розвідник.

Командиру підрозділу також передали українські прапори — для нових звільнених населених пунктів.

«Коли я був у „Єнота“ востаннє — хлопці пригостили нас пловом. Цього разу ми зустрілися в іншому місці, бо там, де базувалися наші — не залишилося нічого. Все знищено російськими ракетами. Корегувальника вогню знайшли та впіймали. А що з ним зробили — так і не сказали, але дуже сподіваємося, що він отримає співмірне покарання», — розповів Порошенко у Facebook.

«Але у хлопців є бажання, є енергія продовжувати боротися та мстити російським окупантам. Тому усе, що привіз — працюватиме „на нулі“. Тож крім вантажівок DAF, якими перевозитимуть боєкомплект, привезли хлопцям броньований бус, який не візьмуть ні кулі, ні уламки і, я переконаний, врятує чимало життів. До цього додали каримати, буржуйки, генератори, українські прапори і, звісно, солодощі. За це хлопці передали мені і команді в дорогу цілий ящик бутербродів та соку. Дякую, що не здаєтесь і дякую, що продовжуєте боротися», — пише Порошенко.

Як відомо, Петро Порошенко разом з волонтерами ГО «Справа Громад» підготували великий вантаж для східного фронту — у війська передали вантажівки, пікапи, дизель-генератори, машину швидкої допомоги, спальні мішки, буржуйки та інше спорядження.


Джерело: ЄС

Схожі новини