Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Іспанія патрулює повітряний простір Болгарії

  • 15.11.2022, 15:30
  • 716

Іспанські винищувачі розпочали розвідувальні польоти у повітряному просторі Болгарії над Софією, Пловдивом і Бургасом

Іспанські винищувачі патрулюють повітряний простір Болгарії. Фото із мережі
Іспанські винищувачі патрулюють повітряний простір Болгарії. Фото із мережі

Відтак, іспанські військові розмістили у Болгарії шість літаків Eurofighter Typhoon для виконання місії НАТО щодо посиленого захисту повітряного простору спільно з болгарськими ВПС.

Відомо, що місія триватиме до 2 грудня.

Шість іспанських винищувачів будуть підтримувати 130 іспанських військовослужбовців у Болгарії.

«Так Іспанія доводить свої можливості і готовність зробити внесок у колективну оборону НАТО у Чорноморському регіоні», — заявив командувач іспанського Об'єднаного оперативного командування генерал-лейтенант Франсіско Брако Карбо.

В іспанському оборонному відомстві зазначили, що так Іспанія бере участь у зусиллях «союзників з реагування і стримування», зокрема, «забезпечуючи повітряний щит збільшенням регулярних місій ВПС».

Іспанія вже скерувала 12 військових літаків до Болгарії, Литви та Естонії після вторгнення рф в Україну. Тоді ж Іспанія відправила чотири винищувачі Eurofighter, які протягом двох місяців охороняли повітряний простір Болгарії.

Це вже друга місія Іспанії щодо охорони болгарського неба від початку війни росії проти України.

Тим часом Болгарія сподівається лише на старі радянські винищувачі МіГ 29 для захисту свого повітряного простору, але їх треба припинити експлуатувати, оскільки зараз їх неможливо обслуговувати в рф.

Схожі новини