Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Правоохоронці затримали ймовірну причетну до вибухів у Стамбулі

  • 14.11.2022, 17:45
  • 783

Як свідчать наявні докази, вибух організувала курдська PYD

Турецькі правоохоронці затримали особу, яка, як вважають, залишила вибухівку на пішохідній вулиці Істікляль у Стамбулі. Фото із мережі
Турецькі правоохоронці затримали особу, яка, як вважають, залишила вибухівку на пішохідній вулиці Істікляль у Стамбулі. Фото із мережі

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу.

За його словами, співробітники управління поліції Стамбула затримали підозрювану, а слідство має докази, що організатори теракту — у Сирії.

«За нашими даними, наказ терористи отримали із Кобані, а виконавець нападу прибув з Афріна», — зазначив міністр.

Сойлу також додав, що організатори нібито готували вбивство виконавиці теракту — «викинути з вікна чи кинути в канал», щоб поліція не викрила усю мережу.

Відомо, що одразу після вибуху поліція затримала майже 20 людей, підозрюючи їх у причетності до вибуху. Чи спростували ці підозри згодом, наразі не повідомляють.

Загалом затримані вже 46 людей.

Тим часом міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу відкинув співчуття США з приводу теракту у Стамбулі, натякнувши, що Анкара вбачає у ньому і провину США.

«Ми не приймаємо співчуття від посольства США», — заявив він.

«Ми знаємо, як це координувалося. Ми знаємо, який сигнал нам надіслали. І ми надішлемо дуже сильний сигнал у відповідь на цей», — наголосив міністр.

Нагадаємо, що вибух у центрі Стамбула стався 13 листопада. Унаслідок теракту 6 людей загинули і 36 постраждали. Інформації про потерпілих українців немає.

Схожі новини