Передплата 2024 «Добра кухня»

Стяг від генерала Залужного, вишиванка Бандери, боксерські рукавиці Віталія Кличка…

У Празі на аукціоні «125 барв перемоги» продавали твори мистецтва та особисті речі відомих людей, щоб допомогти 125-й бригаді ЗСУ

Фото Ростислава Тістика
Фото Ростислава Тістика

У Празі відбувся благодійний аукціон «125 барв перемоги», де продавали 25 лотів, серед яких картини, твори мистецтва на мілітарні тематику, особисті речі відомих історичних постатей, аби зібрати гроші на фронт. Гостям вечора вдалося зібрати від продажу лотів 18,7 тисячі євро. Частину коштів витратять на автівки для фронту (купують два пікапи), частину перекажуть на рахунок Чеського посольства для придбання зброї РСЗВ Vampire. Світський захід у столиці Чехії організували, щоб допомогти 125-й окремій бригаді Тероборони ЗСУ.

Як розповів для «ВЗ» співорганізатор благодійного аукціону, народний депутат України Ростислав Тістик, лоти для продажу він особисто збирав три місяці. На благодійний захід завітала українська діаспора, яка мешкає в Чехії, празькі бізнесмени, які з 24 лютого допомагають Україні гуманітарною допомогою чи дістають зброю для військових.

Хустина для леді, яка вболіває за перемоги ЗСУ
Хустина для леді, яка вболіває за перемоги ЗСУ

Лоти аукціону, каже нардеп, ексклюзивні. Зокрема, синьо-жовтий стяг з підписом Головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного. Його цитата на прапорі - «Разом ми сила». Цей лот вдалося продати за півтори тисячі євро. Також продавали прапор від бійців, які воюють на межі в Донецькій області.

Прапор від генерала Залужного
Прапор від генерала Залужного

Серед лотів було чимало картин українських митців, ікони, намальовані на коробках від боєприпасів. Дизайнер вишуканих капелюшків Руслан Багінський віддав на Празький аукціон одну зі своїх кепок. Були боксерські рукавиці Віталія Кличка та рукавиці від юної боксерки Кіри Макогоненко (дівчині 13 років). Також серед лотів аукціону — копія вишиванки, яку носив Степан Бандера. Вишиванку продали за 700 євро.

Схожі новини