Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На благодійному концерті збиратимуть гроші на високоточний дрон для «Азову»

Виступатимуть Марія Онещак та Артем Каменков з весільними піснями наших предків

У суботу, 12 листопада, у Львові відбудеться благодійний концерт «Фантазії для голоса та контрабасу». Кошти від продажу квитків організатори планують витратити на покупку високоточного дрона DJI Matrice 300 RTK — для артилерії полку «Азов».

Для гостей співатиме Марія Онещак, гратиме виконавець Артем Каменков із проєктом «Фантазії для голосу та контрабасу». Зокрема, Марія Онещак виконає романтичні пісні про кохання, весільні та військові пісні, переплетені з поезією Івана Франка і сучасних поеток Мар’яни Савки та Катерини Міхаліциної. Ці пісні - посвяти для тих, кого любимо і чекаємо з перемогою.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» волонтерка проєкту Наталія Кузьма, концерт «Фантазії для голоса та контрабасу» цінний тим, що ці пісні співали ще наші предки і це буде символічним з'єднанням з родом. Також концерт стане психологічною терапією у час війни.

Запитую про покупку — високоточний дрон для «Азову». Наталія Кузьма повідомила, що його ціна — 800 тисяч гривень. У цю суму входять дві камери та одна запасна батарея. Дрон придбають за кордоном. Особливість дрона в тому, що він літає і добре розвідає ситуацію позицій ворога навіть у складних погодних умовах.

«Дрон є високоточним і береже життя людей, допомагає нашим військовим ефективно розвідати ситуацію на фронті, — наголошує пані Наталія. — Виконує функції розвідників. Але для того, щоб розвідник добре вивідав на якій відстані сидить ворог, він би мав пройти через небезпечні заміновані зони і ще міг би потрапити у полон. Дрон робить цілі влучання наших бійців точнішими. Наші хлопці на фронті розповідають, що у російської армії досі збережена совєтська доктрина — пуляти, не економлячи і не рахуючи снарядів. А наші хлопці так не роблять, економлять набої. Намагаються воювати мудріше. Та і такої кількості снарядів в нас немає, щоб просто пуляти. Тому треба точно визначити ціль, а це можливо завдяки розвідувальним дронам».

Наталія Кузьма повідомила, якщо раптом на концерті не вдасться зібрати необхідну суму, то організатори, волонтери будуть звертатися за донатом до бізнесменів.

Схожі новини