Передплата 2024 ВЗ

Деталі іранських безпілотників виготовили після повномасштабного вторгнення росії, — розвідка

  • 08.11.2022, 11:30
  • 675

Представники воєнної розвідки України знайшли інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники до росії постачали після 24 лютого

«Гвинт безпілотника „Mohajer-6“ виготовили тільки у лютому цього року. Це тільки виготовлений. А ще був потрібен час, щоб його доставити до російської федерації. Тобто, їх доставили цього року», — розповів Суспільному представник ГУР МО України Василь.

Іранський Mohajer зібраний із деталей, вироблених в різних країнах. Більшість комплектуючих зі США, говорить Василь. Також безпілотник має австрійський двигун та японську камеру.

«Жодних російських елементів ми тут не знайшли. На одному елементі є напис і на фарсі (сучасна перська мова, має статус офіційної в Ірані, Афганістані, Таджикистані). Камера видимого діапазону — Японія. Лазерний дальномір — китайського виробництва. Авіаційна бомба іранського виробництва», — розповів представник ГУР МО України.

Як іноземні деталі опинилися в іранських дронах — українські фахівці вивчають. Серійні номери та дані про виробників співробітники ГУР МО України вже передали країнам-партнерам.

Схожі новини