Передплата 2024 ВЗ

«Мудрість, як зброя»: у Львові буде виставка до річниці від дня народження Сковороди

  • 07.11.2022, 16:15
  • 1 118

Виставка включатиме твори живопису, графіки, декоративного і сучасного мистецтва, ткацтво

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА

З нагоди відзначення 300-річчя від дня народження видатного українського філософа-містика, письменника, педагога, богослова, мандрівника Григорія Савича Сковороди у Львівському музеї історії релігії презентують виставковий проєкт «Мудрість, як зброя». Відкриття — 9 листопада, о 16 годині.

На виставці художники з різних куточків України: Одеси, Харкова, Києва, Коломиї, Тернополя, Городка, Брюхович, Львова представлять твори живопису, графіки, декоративного і сучасного мистецтва, ткацтво. Усього — 22 роботи заслужених і народних митців, молодих художників і їхніх викладачів. До кожної картини запропоновано тригер (власні вислови або вислови Сковороди, які давали поштовх до створення картини). Це допоможе відвідувачу познайомитися не тільки з художниками, які працювали на тему Сковороди, а й цитатами Сковороди, дізнатися більше про нього.

Окрім того, заплановано пересувну виставку, на якій представлять репродукції робіт. Відвідувачі зможуть оглядати її у відкритому просторі на площі Музейній, 1.

Цікавою стане також виставка плакатів студентів Київського національного університету культури і мистецтв, Харківської державної академії дизайну і мистецтв, присвячена Григорію Сковороді. А завдяки відомому українському каліграфу, авторові графічного стилю ПЦУ Олексієві Чекалю проєкт отримав ще й свій логотип.

Виставку можна оглянути до кінця 2022 року.

Схожі новини