Передплата 2024 ВЗ

Відновлюють ботів: росіяни хочуть втрутитись у вибори США

  • 06.11.2022, 20:35
  • 871

Громадяни рф використовуючи ботоферми, намагаються вивести республіканців вперед на проміжних виборах в Конгрес США 2022 року

Про це йдеться у матеріалі The New York Times.

Група американських експертів з Recorded Future пише, що починаючи з вересня цього року в невеликих соцмережах активізувалися акаунти, які ймовірно є фальшивими. В них відсутня або вказана несправжня інформація про користувачів, вони не відповідають на повідомлення, а їх контент направлений виключно на дискредитацію президента США Джо Байдена та демократів в різних регіонах.

«Наприклад, акаунт, що налічує понад 8000 підписників, публікує пости виключно про політичні теми — не тільки в одному штаті, а й по всій країні - і часто розповсюджує хибні пости, що вводять в оману. Більшість із них отримують мало залученості від користувачів, але нещодавня публікація про ФБР отримала 43 відповіді та і була репостнута 64 рази», — йдеться в публікації.

За даними експертів, цей та інші схожі облікові записи пов’язані з тим же російським агентством, що втручалося в президентські вибори 2016 року — Агентством інтернет-досліджень в Санкт-Петербурзі.

Основна ціль таких втручань, на думку видання, — це спроби привести республіканців до перемоги під час виборів в Конгрес США і зменшити таким чином військову підтримку України.

Схожі новини