Передплата 2024 «Добрий господар»

«Прийняття закону про поштовий зв’язок — удар по галузі»

  • 05.11.2022, 16:11
  • 770

«Європейська Солідарність» закликає ветувати закон

«Європейська Солідарність» готує постанову про скасування голосування за законопроєкт про поштовий зв’язок. Про це пише співголова фракції Ірина Геращенко у Facebook.

«3 листопада в ВР відбулася справжня битва за закон про поштові послуги і поштовий зв’язок. Цей закон пафосно презентували як євроінтеграційний. Але під красивою назвою і хорошою ідеєю як завжди ховалися норми, які не мають нічого спільного з євроінтеграцією і захистом підприємництва», — зазначає Геращенко.

Депутати з фракції «ЄС» намагалися внести поправки у законопроєкт, однак більшість не дослухалася до фахових порад.

«Наша професійна команда зверталася до зали із закликом почути фахові зауваження. Не політичні, а фахові, які б дійсно зробили закон європейським і захистили виробника. Більше того, профільний комітет євроінтеграції на 2 сторінки виклав свої зауваження, які під балаган зали Голова комітету Іванна Климпуш-Цинцадзе зачитала парламенту», — пише Геращенко.

«Тільки „ЄС“ утрималася при голосуванні за цей закон. Всі інші фракції, не слухаючи, не читаючи, повелися на маніпуляцію про його євроінтеграційність. І ось маємо реакцію одного з лідерів українського бізнесу. Компанія „Нова пошта“, яка навіть під час війни створила і забезпечує унікальний сервіс для мільйонів українців, заявила, що цей закон знищить галузь. Співвласник компанії „Нова пошта“ Володимир Поперешнюк вважає прийняття закону про поштовий зв’язок ударом по галузі», — констатує Ірина Геращенко.

«Ми закликаємо президента Зеленського заветувати закон, парламент — внести зміни, на яких ми наполягали і які приведуть закон у відповідність до європейських директив.І разом вже проголосувати його в ідеальному варіанті, який підтримує і галузь», — зазначає народна депутатка.

«Ми реєструємо постанову про скасування голосування за цей закон як такий, що не відповідає висновкам комітету євроінтеграції», — наголошує Ірина Геращенко.


Джерело: ЄС

Схожі новини