Передплата 2024 ВЗ

В українському МЗС прокоментували заяву Ірану щодо постачання дронів росії

  • 05.11.2022, 16:30
  • 795

Україна відстежуватиме можливі шляхи постачання зброї з Ірану в рф, а Іран має пам’ятати про можливі наслідки співпраці з росією

Речник Міністерства закордонних справ Україні Олег Ніколенко. Фото із мережі
Речник Міністерства закордонних справ Україні Олег Ніколенко. Фото із мережі

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Україні Олег Ніколенко.

«У Тегерані мають усвідомлювати, що наслідки співучасті в злочинах агресії рф РФ проти України будуть набагато масштабнішими, аніж вигода від підтримки росії», — зазначив він .

Посадовець наголосив, що Україна довіряє лише фактам.

«Тому МЗС на чолі з Дмитром Кулебою, а також в тісній координації з українськими причетними відомствами, продовжуватиме вживати максимально жорстких заходів, аби унеможливити використання рф іранської зброї задля вбивств українців та знищення нашої критичної інфраструктури», — переконує Олег Ніколенко.

Він зазначив, що раніше глава МЗС Ірану публічно визнав, що Тегеран передавав бойові дрони росії нібито за кілька місяців до її повномасштабного вторгнення в Україну. Хоча раніше Іран спростовував постачання озброєння рф, яке вона використовує у війні.

Також Тегеран заявляв про те, що Україна нібито відмовляється від зустрічі з експертами з Ірану.

«Іранський міністр принагідно поширив інсинуації про начебто відмову української сторони від зустрічі з іранськими експертами під тиском західних партнерів», — зауважив Ніколенко.

Схожі новини