Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Навчання російських військ відбуваються у білорусі через брак інструкторів і обладнання, — британська розвідка

  • 05.11.2022, 13:15
  • 600

Зараз росія переживає труднощі у підготовці мобілізованих резервістів і призовників на строкову службу, тому для навчання використовують територію білорусі

росія використовує білорусь для військових навчань через труднощі в армії. Фото із мережі
росія використовує білорусь для військових навчань через труднощі в армії. Фото із мережі

Як йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, зараз рф намагається забезпечити військову підготовку для мобілізованих та призваних на строкову військову службу у межах щорічного осіннього призову.

Збройні сили росії вже працюють на межі можливостей, забезпечуючи підготовку приблизно 300 000 військовослужбовців, необхідних для «часткової мобілізації», яку оголосили 21 вересня 2022 року.

«Ці проблеми будуть ускладнені додатковим черговим осіннім щорічним призовним циклом, який оголосили 30 вересня 2022 року і розпочали 1 листопада, який, як очікується, призведе до додаткового залучення 120 000 військовослужбовців» — йдеться в огляді.

Британська розвідка пише, що нещодавно мобілізовані призовники, ймовірно, мають мінімальну підготовку або взагалі не мають ніякої підготовки.

«Досвідчені офіцери та інструктори були розгорнуті для участі у бойових діях в Україні, і деякі з них, ймовірно, загинули під час конфлікту. російські війська розпочали навчання у білорусі через нестачу інструкторського складу, боєприпасів та обладнання в рф. Розгортання сил з незначною підготовкою або взагалі без неї забезпечує незначний додатковий наступальний бойовий потенціал», — вважає британська розвідка.

Схожі новини