Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перший від початку війни: у громаді на Харківщині надрукували українську газету

  • 04.11.2022, 12:30
  • 814

Номер 9 «Вістей Барвінківщини» — перший за понад 8 місяців війни — вже отримують мешканці Барвінківської громади Харківської області. 3-тисячний тираж газети надрукували за сприяння Національної спілки журналістів України та іноземних фінансових донорів

Фото газети із сайту НСЖУ
Фото газети із сайту НСЖУ

Зупинити випуск газети довелося через початок масованої російської агресії. З березня по жовтень у Барвінківській громаді відбувалися щоденні обстріли. Й лише успішний наступ українських військ у Харківській області дозволив жителям Барвінківщини почати повертатися до нормального життя

«Мені надзвичайно приємно після тривалої перерви видати „на гора“ черговий номер „Вістей Барвінківщини“, — зазначила у коментарі пресслужбі НСЖУ головна редакторка видання Ірина Столбова. — Я в рідній газеті працюю вже понад 40 років, але так тяжко ніколи не працювалося. Втім, було величезне бажання вийти до читачів друкованих словом. І ми це зробили завдяки допомозі Національної спілки журналістів України!»

Наклад свіжого номера «Вістей Барвінківщини» надрукували у балаклійській друкарні «Балдрук». 2 тисячі примірників «Укрпошта» вперше на Барвінківщині доставить передплатникам (поштові відділення лише відновлюють свою роботу), ще 1 тисячу поширять серед мешканців громади волонтери та місцева влада.

«Підтримка ЗМІ на деокупованих територіях — наш пріоритет, адже місцеві медіа ефективно долають інформаційний вакуум та об'єднують українців на захист і відбудову країни. Важливо, аби у людей була об'єктивна інформація, — наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко. — На деокупованих територіях важлива підтримка традиційних каналів мовлення, зокрема друкованої преси».

Раніше за сприяння НСЖУ та іноземних фінансових донорів на деокупованих територіях Харківщини вже побачили світ свіжі номери газет «Обрії Ізюмщини» та лиманська «Зоря».

Газеті «Вісті Барвінківщини» — 91 рік, до війни це видання було доволі успішним. Коли російські військові розпочали регулярні обстріли Барвінкового, працівникам редакції довелося евакуюватися. Приміщення редакції суттєво постраждало. Проте головна редакторка не втрачала оптимізму і сподівалася на відновлення виходу газети.

Схожі новини