Чому необхідно регулярно їсти рибу та вівсянку?

Скоригувавши звичний раціон відповідно до здорових пріоритетів, можна істотно знизити ризик майже кожного небезпечного захворювання

Щоб знизити ризик тяжких за­хворювань, вчені радять обов’язково включити до свого меню кілька про­дуктів. Тричі на тиждень, як свідчать наукові дослідження, треба їсти мор­ську рибу. Це допоможе знизити ри­зик інсульту на 27 відсотків.

Жирні кислоти, що входять до складу риби, сприяють зміцненню стінок судин. Також знижують ймо­вірність тромбоутворення.

Вівсянку вчені радять як засіб профілактики інсультів. За словами медиків, вівсяна крупа ефективно абсорбує жир, очищаючи кровоносні судини та артерії.

Ефективно запобігають виникнен­ню інсульту ягоди чорниці. Вона ви­різняється вмістом антиоксидантних речовин, здатних захищати судини від ушкодження клітин. Вчені радять чорницю для запобігання не лише інсульту, а й нейродегенеративним порушенням.

Банани фахівці називають «супер­продуктом від інсульту». У бананах міститься підвищена концентрація калію — чотирьох плодів вистачає, щоб забезпечити денну норму. За­вдяки калію судини стають витрива­лішими.

Схожі новини