Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чому необхідно регулярно їсти рибу та вівсянку?

Скоригувавши звичний раціон відповідно до здорових пріоритетів, можна істотно знизити ризик майже кожного небезпечного захворювання

Щоб знизити ризик тяжких за­хворювань, вчені радять обов’язково включити до свого меню кілька про­дуктів. Тричі на тиждень, як свідчать наукові дослідження, треба їсти мор­ську рибу. Це допоможе знизити ри­зик інсульту на 27 відсотків.

Жирні кислоти, що входять до складу риби, сприяють зміцненню стінок судин. Також знижують ймо­вірність тромбоутворення.

Вівсянку вчені радять як засіб профілактики інсультів. За словами медиків, вівсяна крупа ефективно абсорбує жир, очищаючи кровоносні судини та артерії.

Ефективно запобігають виникнен­ню інсульту ягоди чорниці. Вона ви­різняється вмістом антиоксидантних речовин, здатних захищати судини від ушкодження клітин. Вчені радять чорницю для запобігання не лише інсульту, а й нейродегенеративним порушенням.

Банани фахівці називають «супер­продуктом від інсульту». У бананах міститься підвищена концентрація калію — чотирьох плодів вистачає, щоб забезпечити денну норму. За­вдяки калію судини стають витрива­лішими.

Схожі новини