Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У звільнені громади Харківщини — 13 тис. українських книжок

  • 01.11.2022, 17:10
  • 774

Київська команда партії «Європейська Солідарність» передала у звільнені від окупантів Ізюм та Великий Бурлук на Харківщині 13 тисяч українських книжок

Фото із сайту ЄС
Фото із сайту ЄС

Про це повідомила Голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту Марина Порошенко.

«Саме ці населені пункти були окуповані російськими загарбниками у перші дні повномасштабного наступу російської армії на Україну. І звільнені Збройними Силами України під час контрнаступу 10 вересня. За час окупації мешканці цих міст пережили справжні жахіття: людей викрадали, катували, вбивали; руйнували їхні оселі та об‘єкти інфраструктури; знищували культурні пам‘ятки та навчальні заклади», — нагадала Марина Порошенко.

«російські бомби повністю знищили один з найстаріших навчальних закладів Харківщини — ізюмський ліцей № 4. Цього року навчальному закладу виповнилося 140 років, і його профілем навчання була українська філологія. Майже всі інші навчальні заклади зазнали пошкоджень чи руйнувань. Московський фюрер в цьому перевершив навіть свого ідейного натхненника Гітлера. Той палив книги, а цей на додачу ще й нищить заклади освіти, скидаючи на них свої бомби. Окупанти, як чорти ладану, бояться книг з української історії, подій помаранчевого майдану та Революції Гідності, АТО й ООС. Вважають екстремістськими підручники з історії України та української мови», — зауважує Порошенко.

«Українським дітям не потрібні російські підручники, а тим паче не потрібна російська пропаганда. Тому наша команда зібрала та передає до шкіл та бібліотек звільненої Харківщини українські підручники і художню літературу. Щоб повернути рідне слово до своїх співвітчизників. Щоб допомогти молодим поколінням українців отримати якісну освіту, навчити їх критично мислити та дошукуватися до істини. Щоб ніколи більше нога окупанта не ставала на нашу землю», — наголосила Марина Порошенко.

Схожі новини