Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У міськраді - масштабні скорочення

Через брак фінансування планують звільнення чиновників середньої ланки

Львівська міська рада. Фото з архіву ВЗ
Львівська міська рада. Фото з архіву ВЗ

Серед працівників Львівської міськради занепокоєння — у мерії ходять розмови про масштабні скорочення чиновників середньої ланки. Йдеться про скорочення у всій міськраді та в усіх її структурних підрозділах. Про це «ВЗ» повідомили компетентні джерела.

Власне, процес скорочення вже розпочався. Кажуть, на апаратних нарадах міський голова Львова Андрій Садовий вже кілька разів говорив про необхідність скорочення. Мовляв, кошти з центру не надходять, бракує грошей у бюджеті розвитку (багато зарплат у ЛМР виплачували саме з бюджету розвитку). Усіх пенсіонерів у віці 65+ (а такі ще працювали у мерії) уже попросили піти на заслужений відпочинок.

Кажуть, перша хвиля скорочень буде вже з 1 січня. І працівників вже попередили про це — за два місяці. Зараз тривають співбесіди із «кандидатами на звільнення». А от скорочень серед керівництва ЛМР наразі чомусь не планується… У пресслужбі Львівської міськради «ВЗ» повідомили, що наразі офіційної інформації щодо скорочень штату немає. Але чули, що серед керівництва ходять такі розмови.

Зрештою, Львів не поодинокий — Україною незабаром прокотиться масштабна хвиля скорочень чиновників. Про це ще у вересні цього року заявив на пресконференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, в Україні цього року планують скоротити третину всього штату урядовців. За станом на вересень вже було скорочено близько 8 тисяч працівників держустанов. Як сказав прем'єр, скорочення пов’язані з різними причинами, зокрема війною і цифровізацією послуг.

Схожі новини