Передплата 2024 «Добра кухня»

Фінляндія спростувала інформацію про нібито контрабанду зброї з України: заява

  • 31.10.2022, 20:30
  • 730

Поширення новин про нібито контрабанду зброї з України до Фінляндії - чергова російська дезінформація

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Він нагадав, що днями у фінських ЗМІ з’явилася інформація про нібито потрапляння зброї з України до рук криміналітету Фінляндії, згодом відбулися передруки в українських та міжнародних медіа. Він зазначив, що, за дорученням МЗС України, українське посольство в Гельсінкі негайно звернулося до фінської поліції, щоб отримати деталі.

«У відповідь фінська сторона повідомила про відсутність підтвердженої інформації або яких-небудь конкретних фактів постачання контрабандної зброї з України. Під час розмови сьогодні посол Фінляндії в Києві також не підтвердив оприлюднену у фінських ЗМІ інформацію», — зазначив Ніколенко.

Він додав, що рф продовжує докладати зусиль для дискредитації міжнародної військової допомоги Україні.

«Мета такої російської інформаційної операції - викликати в європейців страх щодо того, що зброя, яку їхні уряди передають України для протидії російській агресії, обернеться проти них самих, потрапивши в руки кримінальних елементів», — пояснив речник МЗС України.

Він запевнив, що Україна підтримує діалог із міжнародними партнерами у контексті передачі зброї та забезпечення ефективної системи моніторингу її використання. Він наголосив, що критично важливо, щоб публічні коментарі також ґрунтувалися на офіційній інформації, а не на припущеннях окремих осіб.

Схожі новини