Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вперше після визволення: у Лимані читачі отримали місцеву газету

  • 01.11.2022, 08:00
  • 819

Тираж першого після деокупації Лимана випуску місцевої газети «Зоря» разом із гуманітарною допомогою надійшов жителям міста та у значну частину з 40 населених пунктів громади

Фото НСЖУ
Фото НСЖУ

Цей номер вийшов у світ завдяки фінансовій підтримці Національної спілки журналістів України, для якої пріоритетом є підтримка місцевих ЗМІ на деокупованих територіях.

— Попередній випуск датований 2 квітня. Майже 7 місяців Лиман був без газети, — розповів головний редактор «Зорі» Олександр Пасічник. — Об'єктивне інформування дуже важливе для громади, де досі повною мірою не відновлено нормальне життя. Дякуємо НСЖУ, особливо її голові Сергію Томіленку, та іноземним донорам за фінансування випуску газети, краматорській друкарні - за оперативний друк, міській раді й волонтерам — за розповсюдження.

Свіжий випуск «Зорі» поширюють представники місцевого самоврядування, волонтери, старші багатоповерхових будинків. Зворотній зв’язок свідчить, що жителі міста і сіл дуже раді знов побачити улюблену газету.

За словами Олександра Пасічника, з початку року це дев’ятнадцятий номер «Зорі», спецвипуск. У ньому редакція не відходить від своїх споконвічних правил — писати про людей громади. Газетярі пам’ятають, що повинні випустити 100 номерів за рік, але з огляду на війну це може виявитися неможливим. Але вони пообіцяли докладати всіх зусиль, щоб місцевий часопис і далі існував, процвітав та був у пошані нашої читацької аудиторії.

— Ми щиро радіємо, що справжня лиманська «Зоря» знов із читачами! Як голова НСЖУ я часто повторюю головне гасло нашої Спілки: «Журналісти важливі! — каже Сергій Томіленко. — Важливі тому, що важлива правда, яка без журналістів і засобів масової інформації залишається прихованою від людей. Правда, яка відкриває людям очі, дозволяє чітко усвідомити, хто друг, а хто — ворог.

Як відомо, НСЖУ уже підтримала вихід газети «Обрії Ізюмщини». Найближчим часом вийдуть перші випуски ще двох місцевих газет — у Донецькій та Харківській областях.

Публікацію підготовле­но в рамках проєкту «Журналісти важливі», ініційованого На­ціональною спілкою журна­лістів України.

Схожі новини