Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Аварійних відключень світла в Україні вже на порядок менше

  • 30.10.2022, 11:50
  • 577

Кількість стабілізаційних і аварійних відключень наразі на порядок менша, однак в окремих містах та районах обмеження ще можливі

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у зверненні до українців.

«Сьогодні вже суттєво менше стабілізаційних та аварійних відключень — на порядок менше. Але ще є така необхідність, і в окремих містах та районах обмеження ще можливі. Зокрема, це Кіровоградська область, деякі інші регіони. Робимо все, щоб відключення електрики стали максимально передбачуваними і щоб люди могли планувати свій день», — сказав глава держави.

Він подякував тим, хто працював і продовжує працювати, аби повернути енергопостачання місту Умані та Уманському району Черкаської області.

«Там дійсно була важка ситуація після одного з російських ударів. Станом на зараз вдається повернути технічну можливість постачання. Так само й на Київщині: ситуація була критичною, але зараз виправляємо».

Водночас Зеленський наголосив: повернення технічної можливості постачання ще не означає, що подоланий дефіцит енергії в системі.

«Російський терор триває. Він дуже цинічний. Іноді повторні удари свідомо завдаються тоді, коли розпочався ремонт, коли триває відновлення. На жаль, маємо загиблих у ремонтних бригадах, в енергокомпаніях», — зауважив Зеленський і висловив співчуття рідним.

Президент закликав українців свідомо ставитися до споживання електрики.

«Зараз усім нам треба зробити свій внесок у підтримання стабільності всієї енергосистеми», — наголосив він.

Схожі новини