Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ілон Маск розповів, навіщо придбав Twitter

  • 28.10.2022, 17:45
  • 780

На новій посаді він вже встиг звільнити виконавчого директора Парага Агравала, відповідального за фінанси Неда Сігала, головного юриста Шона Еджетта та керівницю відділу правової політики, довіри та безпеки Віджаю Гадде, яка торік ухвалила рішення про блокування Дональда Трампа у соцмережі

Ілон Маск. Фото із мережі
Ілон Маск. Фото із мережі

Американський мільярдер заявив, що спекуляції щодо того, чому він придбав соцмережу здебільшого неправдиві. Він наголосив, що заради майбутнього цивілізації людям потрібна єдина цифрова міська площа, де без насильства можна обговорювати різні світогляди.

«Наразі існує велика загроза тому, що соціальні мережі роз`єднаються на ультра-праві та ультра-ліві ехо-кімнати, які генеруватимуть все більше ненависті та розділятимуть наше суспільство», — йдеться у його повідомленні.

Ілон стверджує, що значна частина традиційних ЗМІ почали провокувати та обслуговувати екстремалів заради фінансової вигоди, що призвело до втрати можливості діалогу між людьми. Тому Маск і вирішив придбати Twitter. Він зробив це «не тому, що це легко», і «не заради заробітку грошей».

«Я зробив це у спробах допомогти людству, яке я дуже люблю. І я роблю це з почуттям смирення, усвідомлюючи, що ризик не впоратися із завданням є дуже реальним», — додав він.

Бізнесмен вважає, що соцмережа не стане «пекельним балаганом», де кожен отримає можливість говорити все, що завгодно, без жодних наслідків. Окрім діяльності у межах законодавства, Twitter має бути платформою «теплою та дружньою для всіх». Користувач сам зможе обрати, що він хоче отримати від соцмережі на підставі власних уподобань.

«Так само, як ти можеш вибрати, наприклад, подивитися фільм або пограти в ігри, починаючи від відповідних для всіх вікових груп до 18+», — пояснив Маск.

Щодо реклами у Twitter, то Ілон вважає, що недоречна реклама — спам, а доречна — справжній контент. Маск переконаний, що правильно подана реклама може розважити, потішити та поінформувати користувача.

«Я дякую всім, хто вступив з нами у співпрацю. Збудуймо разом щось екстраординарне», — підсумував він.

Схожі новини