Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗСУ просуваються на Луганщині, — Гайдай

  • 28.10.2022, 17:30
  • 702

Українські війська щодня просуваються на Луганщині, значну частину якої окупували росіяни

ЗСУ поступово звільняють Луганщину. Фото із мережі
ЗСУ поступово звільняють Луганщину. Фото із мережі

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він не розповів про зміну лінії фронту, наголосивши, що це має оголошувати Генштаб ЗСУ.

Також Гайдай додав, що ворог стягує техніку та кидає на фронт мобілізованих і зеків.

Очільник Луганської ОВА заявив, що українські сили просуваються не так швидко, як цього б хотіли. Цьому заважає те, що росія встигла підтягнути резерви. Також перешкоджає і несприятлива погода.

«Можу підтвердити (просування ЗСУ — ред.). Не так швидко, як би нам хотілося. Але ми й розуміли, що не буде такого швидкого просування на Луганщині. Тому, що все ж таки був час у російських окупаційних сил, щоб стягнути резерви. І ми там фіксуємо багато мобілізованих з росії та привезли зеків і техніку», — пояснив він.

Гайдай наголосив, що в окупантів був час для того, щоб підготувати певні оборонні споруди та замінувати дуже багато території. Та все ж таки ЗСУ просуваються кожного дня.

Щодо визволених населених пунктів, то місцева влада очікує дозволу зайти й розпочати там роботу. Зокрема, евакуювати людей чи допомогти їм підготуватися до зими. Та у визволених населених пунктах ситуація напружена. Гайдай розповів, що вони розташовані найближче до фронту, тому окупанти їх обстрілюють танками та артилерією.

Також окупанти стягнули сили у Сватове.

Гайдай додав, що росія стягнула багато техніки та резерви у Сватове. За його словами, Сватове — важливий населений пункт, звідки — шлях на Троїцьке в бік кордону з росією, а також дорога на Кремінну та Старобільськ.

Старобільськ, як зазначив Гайдай, логістичний центр Луганщини. Через це росіяни мінують та підривають малі мости. Натомість великі мости окупанти залишають, мовляв, для контрнаступу.

«Але про який контрнаступ може йтися, якщо кожного дня на 1−3 кілометри все ж таки просуваються ЗСУ», — підсумував Гайдай.

Схожі новини