Передплата 2024 «Добрий господар»

Від початку повномасштабної війни відбулося вже 28 обмінів полоненими, — заступниця міністра оборони

  • 27.10.2022, 17:30
  • 649

Від початку повномасштабного вторгнення вже здійснили 28 обмінів та визволили 978 осіб

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото із мережі
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото із мережі

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Останні кілька тижнів стали знаковими в обміні військовополоненими. Наша держава дбає про кожного, „не голосно“, бо так потрібно. Ця тема надзвичайно чутлива, ми не поширюємо інформацію про подробиці процесу порятунку, щоб не зашкодити й надалі цьому процесу. Робимо усе можливе, щоб захисники і захисниці повернулися додому! Перемовини щодо визволення та обміни наших військовополонених постійно тривають. З початку повномасштабного вторгнення вже здійснено 28 обмінів та визволено 978 осіб (серед них 99 цивільних)», — написала Маляр.

«Щодо вже визволених — ми дбаємо про їхній фізичний і психологічний стан, відновлення та подальшу інтеграцію у суспільство. Нагадую, що визволені з полону українські військовослужбовці скеровані на лікування та реабілітацію у державних медичних закладах під наглядом фахівців високого рівня й безплатно отримують повний спектр необхідних медичних послуг. Всі їхні потреби фінансує держава у повному обсязі», — додала заступниця міністра.

Чиновниця також звернулася до родичів військовополонених та безвісти зниклих.

«Довіряйте інформацію про ваших близьких лише державним уповноваженим інституціям, а саме: Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, який об'єднує в собі понад 10 державних установ та організацій. Оприлюднення у соціальних мережах персональних даних військовополонених та безвісти зниклих може зашкодити їхній безпеці та ускладнити процес перемовин щодо обміну. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який діє на базі ГУР МО України.

Адреса приймальні - Київ, вулиця Спаська, 37.

+38 (095) 412 74 24

+ 38 (044) 425 12 09

Там відбувається прийом родичів військовополонених і безвісти зниклих, де ви можете отримати юридичну чи психологічну допомогу та просто інформацію", — написала Маляр.

Схожі новини