Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині правоохоронці викрили канал незаконного перевезення чоловіків за кордон

  • 27.10.2022, 15:50
  • 919

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону викрили зловмисників, які організували схему з незаконного виїзду за кордон військовозобов'язаних чоловіків

Як встановили правоохоронці, у червні 2022 року 33-річний мешканець Львова створив на території України фіктивне підприємство для організації виїзду з України військовозобов'язаних чоловіків віком 18−60 років через реєстрацію їх у відповідній інформаційній системі, адміністратором якої є Укртрансбезпека («Шлях»). Чоловіки під виглядом водіїв вантажних транспортних засобів, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення, виїжджали за кордон, аби уникнути призову, та надалі мали намір працевлаштуватися на території ЄС.

До незаконного перевезення громадян України на вантажних транспортних засобах залучили двох водіїв підприємства, які старші 60 років, тому до яких не застосовуються обмеження щодо перетину державного кордону України під час дії правового режиму воєнного стану.

Зловмисників викрили оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі слідчими Яворівського районного відділу поліції ГУНП у Львівській області, співробітники Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, за силової підтримки спеціального підрозділу «Дозор», за підтримки Управління кримінального аналізу ГУНП у Львівській області.

26 жовтня правоохоронці затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час санкціонованих обшуків виявили та вилучили три автомобілі, зокрема — два вантажних, які використовували для незаконного перевезення чоловіків за кордон, 7 000 євро, 10 000 доларів, мобільні телефони, ноутбуки, чорнові записи та чимало документів, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від трьох до п’яти років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Наразі вирішують про обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу перевезення військовозобов'язаних через кордон.

Схожі новини