Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські лікарі виходили новонародженого хлопчика вагою 1490 грамів

  • 26.10.2022, 18:36
  • 4 403

Арслан, син кримської татарки, потрапив до реанімації дитячої лікарні Св. Миколая через дві години після своєї появи на світ. Малюк не міг самостійно дихати

Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Арслан народився в одній із лікарень Львова передчасно, з вагою лише 1490 грамів. Медики боролись за життя хлопчика п’ять днів.

Відомо, що 36-річній кримській татарці Зульфії під час вагітності поставили діагноз гестоз. Лікарі пов’язують цей стан з постійним стресом. Хоча сама жінка покинула окупований Крим ще після повномасштабного вторгнення Росії, вона хвилювалася за рідних, яким не вдалось виїхати з півострова.

Через гестоз дитина не набирала вагу. І, аби врятувати життя малюка, медики провели кесарів розтин. Так Арслан народився на 34 тижні. Просто з пологової палати хлопчика реанімобілем перевезли до реанімації дитячої лікарні та відразу під'єднали до дихальної підтримки. Також при вазі менш ніж півтора кілограма малюк не міг самостійно їсти. Тому медики підтримували організм, годуючи за допомогою зонду.

«П'ять днів інтенсивної терапії - і хлопчика перевели у відділення патології новонароджених, де він вже перебував зі своєю мамою, вчився їсти самостійно та поступово набирав вагу. Зараз Арслан уже вдома. Але процес реабілітації - триває. Зульфіє привозить хлопчика на регулярні медичні огляди та консультації», — додають медики.

Схожі новини