Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скоро на кордоні з Румунією запрацює новий пункт пропуску

  • 26.10.2022, 17:25
  • 558

Найближчим часом на кордоні між Україною та Румунією відкриється новий пункт пропуску

Фото з телеграму Найєму
Фото з телеграму Найєму

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

«Красноїльськ це — довгобуд. Роботи тут почались ще у 2015-му році, через рік призупинились і останні шість років будівництво було майже заморожено. Перемовини щодо відкриття пункту пропуску з румунською стороною були відновлені лише влітку цього року. Ми обіцяли закінчити усі роботи ще у серпні, але через нестачу фінансування роботи дещо сповільнились», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сьогодні на пункті пропуску встановили банери «Ласкаво просимо в Україну». Це фінал реконструкції. Залишились невеликі роботи щодо підключення комунікацій та облаштування робочих місць для працівників з митниці та прикордонної служби.

Пункт пропуску запрацює поетапно. Спочатку буде відкритий проїзд для легкового автотранспорту, згодом поїде порожній вантажний транспорт, а у перспективі Красноїльськ має стати повноцінним вантажним пунктом пропуску.

Відкриття пункту пропуску має розвантажити діючий пункт пропуску «Порубне-Сірет», де наразі спостерігаються великі черги через активний потік вантажівок до румунських портів.

Схожі новини