Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Усім лихам назло співаємо!»

У Львові відбувся сольний концерт Оксани Мухи

Оксана Муха. Фото Альони НІКОЛАЄВИЧ
Оксана Муха. Фото Альони НІКОЛАЄВИЧ

Відома українська співачка, заслужена артистка України, переможниця телепроекту «Голос країни» Оксана Муха виступила 24 жовтня у Львові із сольним концертом «Пісні нескореного серця».

Концерт, який дала у Львів­ському національному театрі імені Марії Заньковецької, це не просто виступ, а єднання залу з виконавицею, адже усі пісні, які звучали на сцені, співала і публі­ка. Це свідчить, що народ наш любить пісню, шанує виконави­цю і дуже скучив за добротною музикою. Про перший великий «сольник» за останній рік, аншлаг та аукціон, під час якого зібрали рекордну суму на ЗСУ, журналістці «ВЗ» розпо­віла менеджер співачки Гали­на Гузьо.

— Шанувальники Оксани Мухи знають, що співачка перебуває близько року на лікуванні у Римі, — каже Галина Гузьо. — З початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну — це перший її приїзд в Україну і перші вели­кі сольні концерти. Було запла­новано п’ять міст, але, на жаль, перші два — Ужгород та Івано-Франківськ — з огляду на безпеку глядачів нам довелося перенести на весну наступного року, оскіль­ки дні тих концертів випали на активні обстріли України рашис­тами.

— Та, попри все, співачці вдалося зібрати аншлаг.

— Так, був повний зал, що свід­чило, що публіка любить Оксану, чекає на її пісню і, попри небез­пеку, готова прийти на її концерт і поспівати разом з нею. Ця про­грама була особливою тим, що співачка об'єднала не лише ті українські хіти, які є у її реперту­арі, а й додала нових-старих пі­сень на тему боротьби українців. Ми взяли ще кілька «пластових» і «стрілецьких» пісень, а також кілька народних на цю ж темати­ку. Зал був розчулений, усі скучи­ли за Оксаною, більшість знає її особисту боротьбу з важкою хво­робою, яку вона подолала, люди прийшли її підтримати. Зал спі­вав майже кожну пісню. Як ска­зала зі сцени Оксана: «Усім лихам назло співаємо!».

— Концерти благодійні?

— Так. Маємо на меті акумулю­вати кошти для потреб ЗСУ, зго­дом відзвітуємо, куди конкретно їх скерували. Це буде частина коштів від продажу квитків плюс аукціон, що відбувається у кож­ному місті. У Львові ми зібрали рекордну суму. Комплект дисків з піснями Оксани Мухи та кни­жечок (Співаник та Колядник) пі­шов з молотка за 10 500 гривень. Різдвяний баранець особистої ручної роботи співачки — за 9000. Картину «Осінь надії» роботи Niko Strus Art&Design було продано за 3000 доларів! Художник Niko Strus виділив для Львова ще одну свою роботу — картину «Гуцулка». Вона пішла на концерті з молот­ка за 21 000 гривень. У фойє були виставлені скриньки, куди люди могли кинути кошти для потреб Збройних сил України.

Схожі новини