Передплата 2024 «Добрий господар»

росія відвела в пункти базування підводні ракетоносії з Чорного моря, — ОК «Південь»

  • 24.10.2022, 17:15
  • 535

Підводні ракетоносці, які можуть уразити критично важливі об'єкти України, рф відвела у пункти базування, ймовірно для поповнення ракет. Наразі у Чорному морі є 2 кораблі-носії «Калібрів»

росія досі утримує ракетні носії у Чорному морі. Фото із мережі
росія досі утримує ракетні носії у Чорному морі. Фото із мережі

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Наразі в акваторії Чорного моря перебувають 2 надводні ракетоносії, це — 16 калібрів напоготові. Минулого тижня було від 5 одиниць ракетоносіїв, зокрема — і два підводні ракетоносці заходили в ту ділянку, і їх також використовували, зокрема, для ураження об'єктів критичної інфраструктури України.

Пуски з підводних човнів таких ракет ускладнюють їх виявлення, тому росіяни і використовують їх для того, щоб уразити такі критично важливі об'єкти.

Наразі підводних ракетоносіїв там не зафіксовано, перебувають тільки два надводні. І саме тому, що вони випустили такий масований ракетний удар по Україні минулого тижня, нині частина ракетоносіїв зайшла в пункти базування вочевидь для поповнення запасів ракет також", — розповіла речниця.

За її даними, наразі корабельне угруповання ворога перебуває вздовж південного узбережжя Криму і маневрує в напрямку Новоросійська. Це база, де вони, оскільки на морі штормить, можуть укриватися.

Наразі вони не можуть вийти за мис Тарханкут ближче до материкової України через те, що там розпочинається зона досягання українського озброєння. Тобто — вони можуть бути уражені.

Крім того, зернова ініціатива працює, тому підписанти на міжнародному рівні застерігають їх наближатися туди, щоб не перешкоджати роботі зернових коридорів.

Саме тому вони утримуються в цьому ракетобезпечному для себе районі так званої зони комфорту, де не можуть виходити за певні межі, але можуть завдавати ракетних ударів, бо тактико-технічні характеристики «Калібрів», зокрема, дозволяють влучати в об'єкти навіть на відстані 2500 кілометрів.

Схожі новини